Waarom kiezen voor duurzame kerstpakketten?

In een wereld waar het milieu steeds belangrijker wordt, willen we steeds vaker groenere keuzes maken. En wat is nou een beter moment om te kiezen voor een duurzaam geschenk dan met kerst? Zo laat je je waardering voor zowel je werknemers als het milieu zien, en geef je een geschenk wat langer meegaat!

Kies voor duurzame verpakkingen

Als eerste, laten we het eens hebben over de verpakking. Als specialist kan ik je écht aanraden om voor herbruikbare verpakkingen te gaan, zoals jute zakken, stoffen tasjes, houten kisten of manden. Niet alleen zien deze er geweldig uit, ze kunnen ook na de feestdagen opnieuw gebruikt worden. Probeer ook zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken en te kiezen voor eenvoudige maar aantrekkelijke verpakkingsoplossingen.

Ik wil duurzame producten!

In een duurzaam kerstpakket zijn de producten natuurlijk minstens zo belangrijk. Kies bij voorkeur voor biologische en fairtrade producten, zodat je eerlijke handelspraktijken en een vermindering van de ecologische voetafdruk garandeert, bij online webshops zoals kerstpakketten.pro wordt er onder andere gebruik gemaakt van fair trade producten. 

. Denk ook aan lokaal geproduceerde en seizoensgebonden producten. Je steunt hiermee lokale ondernemers én vermindert de transportafstand. En vergeet niet herbruikbare items toe te voegen, zoals roestvrijstalen drinkflessen, bamboe keukengerei, bijenwasdoeken of glazen potjes. Ze verminderen de drang om het weg te gooien! 

Wat dacht je van een ervaring als cadeau?

Wist je dat de belangrijkste bron van CO2-uitstoot overproductie van spullen is? En guess what, verpakkingen en afgedankte spullen zijn samen goed voor bijna 30% van ons afval! Hier hebben we de oplossing voor: geef eens een ervaring cadeau, zoals een dagje wegbon, een leuke workshop of een etentje met iemand! Het plezier en de herinneringen die je aan zulke activiteiten overhoudt, zullen veel langer blijven hangen dan de producten in je kerstpakket.

Dat was het weer voor vandaag! Nu ben je een match met mijn kerstpakketten expertschap, en kun je zelf aan de slag om je eigen duurzame kerstpakketten te maken. Fijne feestdagen en veel plezier met het samenstellen!

 

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen