Decoraties

Wat zeer zeker moet terugkomen in de decoratie is kleur. Denk hierbij aan neonkleuren, hoe meer de kleuren je pijn doen hoe beter. Jou taak is om ballonnen, confetti, slingers en een discobal aan te schaffen. Nog een bonus tip is om oude lp's en posters van 80's artiesten aan de muur te hangen. Wat ook voor meer sensatie kan zorgen is een glow-in-the-dark party. Tover je woonkamer om met blacklight, glow-in-the-dark verf neon-verlichting en glowsticks voor een authentiek jaren 80 feest.

Dresscode

Als je denkt aan de jaren 80 denk je meteen aan de kleding. Uitbundige outfits met felle neonkleuren, hoofdbanden en zelfs soms bij de mannen make-up. Door de vele verschillende kledingstijlen kan je gasten laten kiezen tussen punk, kleurrijk en fancy 80's. Nog een laatste tip vergeet niet je T-shirt met luipaardprint of jurkje met cheetahprint en natuurlijke de populaire accessoires.

Food & drinks

Het eten en drinken bepalen vaak de sfeer van het feest. Zorg ervoor dat er genoeg leuk en kleurrijk eten en drinken beschikbaar is voor de gasten. Er zijn typische cocktails uit die tijd, zoals Long Island Iced Teas, Sex on the Beach of Blue Hawaiians. Om echt in het thema te passen, biedt je in de feestruimte een "doe-het-zelf bar" met mixers en garnituur, zodat gasten hun eigen drankjes kunnen maken, zoals dat in de jaren tachtig vaak het geval was.

Music is the answer

Niks is zo belangrijk bij een 80's party dan muziek. De muziek uit de 80's is memorabel en iconisch met bekende artiesten zoals Michael Jackson, Madonna, Diana Ross en David Bowie. Of je nu van pop, rock of new wave houdt, zoek de juiste nummers voor een afspeellijst zodat je zeker een nummer hebt waarmee je iedereen op de dansvloer mee krijgt.

 

 

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen