Sterrenstelsel uitnodigingen

De lancering van een ruimtereis begint met een bericht. Probeer je gasten vanaf het eerste moment te fascineren met sterrenstelsel uitnodigingen. Je kunt bijvoorbeeld een astronautenpaspoort of een 'boarding pass' voor een raket ontwerpen. Maak je uitnodigingen spannend met een vleugje mysterie: hint bijvoorbeeld naar een buitenaardse ontmoeting of een epische 'missie' die je gasten te wachten staat.

Daarnaast kan je ook de dresscode op je uitnodigingen vermelden. Bijvoorbeeld dat je gasten zich kunnen verkleden als astronauten, aliens of zelfs hun favoriete personages uit populaire ruimtefilms zoals Star Wars of Star Trek.

Ruimtedecoraties

Creëer je eigen sterrenstelsel met sterren, planeten, meteoren en nevels. Met wat creativiteit kan dit gemakkelijker zijn dan je denkt. Gebruik bijvoorbeeld glitter, sterrenconfetti of zilverfolie om een glinsterend sterrennacht-effect te creëren.

Projectoren kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van een meeslepende sfeer. Ze kunnen onder andere sterren, planeten en zelfs complete sterrenstelsels projecteren op muren en plafonds. Wist je dat er zelfs specifieke 'space projectors' zijn die je omgeving kunnen transformeren in een adembenemende sterrenhemel?

Heb jij nog ideeën nodig voor decoraties, bekijk dan onze blogs over Feestdecoraties

Ruimteactiviteiten

Wat is een ruimtereis zonder wat avontuur? Verzin een aantal spelletjes of activiteiten die passen bij je thema. Denk aan activiteiten als een speurtocht naar 'buitenaardse artefacten’, ‘ruimterots bowling' of een heuse 'alien aanval' waarbij spelers 'aliens' (ballen) moeten ontwijken.

Een andere optie is om een virtual reality (VR) spel in te zetten waar je gasten zich echt kunnen voelen alsof ze door de ruimte zweven. Als je niet over deze technologie beschikt, kan iets eenvoudigs als een planeetpuzzel of sterrenstelselschilderen ook veel plezier opleveren.

Einde van de ruimtereis

Na een nacht vol sterrenavontuur en buitenaards plezier, is het tijd om je ruimtereizigers weer veilig naar de aarde te brengen. Maak de afsluiting memorabel met bijvoorbeeld een 'terugkeer naar de aarde' ceremonie.

Je hebt je gasten ver weg gevoerd naar de sterren en teruggebracht naar de aarde. Zorg ervoor dat ze naar huis gaan met herinneringen aan een rijke reis door tijd en ruimte. Een kleine ster of een mini-ruimteschip als afscheidscadeau kan een mooie herinnering zijn aan de ruimtereis die ze hebben beleefd.

Van start tot finish, een space party is een onvergetelijke ervaring. Met een beetje voorbereiding en veel fantasie, maak je een diepe duik in de sterrennevel, rechtstreeks vanuit je feestlocatie. Ben je klaar om de ruimte te ontdekken? 3, 2, 1... start!

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen